Utsikten Kunstsenter

Følg oss på Facebook YouTube RSS

Kalender

Kontaktinfo

UTSIKTEN Kunstsenter er et regionalt kunstsenter for kunst og teknologi på Sørlandet beliggende i Kvinesdal, kun 20 minutter fra Lyngdal og Flekkefjord.

Kunstsenteret arrangerer jevnlig kunstutstillinger, konserter og workshops.

UTSIKTEN
er et konsept som består av UTSIKTEN Kunstsenter, UTSIKTEN Hotell og UTSIKTEN Golfpark.

KUAN YIN- ut av ruinene

Fremføres på Utsikten Kunstsenter, søndag 16. januar kl 16.00

Kuan Yin er blitt til som et samarbeid mellom Kai Erland, Charlotte Qvale og Urd von Hentig. Sammen ville vi fortelle en historie som består av flere lag, fortalt i flere dimensjoner; på film og i levende live. Forestillingen er en interaksjon mellom skuespillere på film og skuespillere på scenen i tillegg til medvirkning av autentiske mennesker.

Dette er historien om et barn som vokser opp i krig – historien om et voksent menneske med barnets krigsminner. Om holocaust og historien om livet etterpå.

Vår forestilling er en kort reise i minner. Vi har forsøkt å lete i folkeminnet fra krigens dager, vi har lett i historier som angår oss alle – i historiene som grovt kan deles i to; det handler om å overleve – eller ikke. Og varsomt har vi lett i Urds minner. Vi har forsøkt å fange et fragment av øyeblikket der alt er frosset, selv om veggene rundt en er i ferd med å gi etter.

Kunstneren Urd von Hentig (76), som i dag bor på Lindesnes, tilbrakte mange år av sin barndom i et tilfluktsrom i Berlin. År preget av hvit skrekk og sort sorg. Det har hun til felles med uendelig mange andre. I “Kuan Yin” er det Urds opplevelser vi er med på å hente frem fra historien.

Vi søker oss inn på årstallet 1940. Urd som ung kvinne våkner opp i sin egen barndom. Sammen med barnet i seg vekker hun biter av en aldrende Urds minner til live.

En Urd som har skapt sine helt egne minner. For hva skjer etterpå? Etter stillheten som følger den aller siste bombenatten i tilfluktsrommet?

KUAN YIN ER BARMHJERTIGHETENS GUDINNE. MÅTTE HUN VÅKE OVER ALLE SOM LEVER I KRIG.

MEDVIRKENDE: CHARLOTTE QVALE, JUNE FOLKESTAD OG URD VON HENTIG.

Manus: Kai Erland og Charlotte Qvale

Musikk og lydkulisser: Syvert H. Feed og Charlotte Qvale

Filmfoto: Frode Vestad

Lysdesign: Ole Georg Bysheim/Sven Arild Mortensen

Kostyme: Kjersti Vatle Toresen

Produsent: Stiftelsen Arkivet

Søndag 16 januar kl 16 00

Billett kr 100,-

Kun kontant.

Del denne siden:
Sidene er levert av AESTON® | Logg inn