Utsikten Kunstsenter

Følg oss på Facebook YouTube RSS

Kalender

Kontaktinfo

UTSIKTEN Kunstsenter er et regionalt kunstsenter for kunst og teknologi på Sørlandet beliggende i Kvinesdal, kun 20 minutter fra Lyngdal og Flekkefjord.

Kunstsenteret arrangerer jevnlig kunstutstillinger, konserter og workshops.

UTSIKTEN
er et konsept som består av UTSIKTEN Kunstsenter, UTSIKTEN Hotell og UTSIKTEN Golfpark.

Lights Contacts av Scenocosme

 

 

 

 

Utsikten Kunstsenter ønsker deg hjertelig velkommen til en helt spesiell opplevelse med kunstverket

Lights Contacts av Scenocosme

Åpent hver søndag 13-17.00 og ellers ved forhåndsavtale (torill(a)utsiktenkunstsenter.no)

“Lights Contacts” er en interaktiv lyd og lys installasjon utarbeidet av kunstnergruppa Scenocosme, som består av Grégory Lasserre & Anaïs met den Ancxt. De har base i Frankrike. Når publikum kommer i kontakt med denne installasjonen, blir de til et levende instrument. Kontakt mellom to eller flere publikummere generer uendelige variasjoner av lys og lyd. På en poetisk måte gjennom ulike farger og klangfulle toner, blir kontakt mellom mennesker sansbare.

 

Mer informasjon kan finnes på deres hjemmeside scenocosme.com.

“Lights Contacts” er et interaktivt kunstverk som kun kan oppleves av to eller flere individer. Den sensoriske installasjonen er taktil og klangfull og fremmer et orginalt og interaktivt samspill mellom betrakternes kropper – de blir forvandlet til  menneskelige instrumenter.

Dette kunstverket består av en liten kule man skal legge hånden på. I kontakt med kulen vil kroppen bli følsom og reaktiv mot andre levende kropper. Hvis en person gjør dette alene vil det ikke skje noe, og det vil ikke komme noen reaksjon. Hun må invitere en annen person til  kroppskontakt der huden deres berører hverandre. Hver eneste berøring vil generere ulike lyder og lys som forandres i takt med nærheten mellom berørelsene og mellom betrakterne.

I dette intime kunstverket er det selve energifeltet rundt kroppene (elektrostatisk energi) som blir oppfattet som lyd. Denne sensoriske opplevelsen i kontakt med en annen kropp gir oss muligheten til å virkeliggjøre noe vi normalt ikke kan oppfatte.

Kunstnerne beskriver selv deres visjon som:
“We want to provoke, to overturn degrees of proximity that we use in our relationships with known or unknown people. Couples kiss or make sonorous caress to each other, or unknown people touch their hands timidly, or many people play together… Many kind of reactions are possible. According to cultural areas, the contact with other people is different.”

Del denne siden:
Sidene er levert av AESTON® | Logg inn