Utsikten Kunstsenter

Følg oss på Facebook YouTube RSS

Kalender

Kontaktinfo

UTSIKTEN Kunstsenter er et regionalt kunstsenter for kunst og teknologi på Sørlandet beliggende i Kvinesdal, kun 20 minutter fra Lyngdal og Flekkefjord.

Kunstsenteret arrangerer jevnlig kunstutstillinger, konserter og workshops.

UTSIKTEN
er et konsept som består av UTSIKTEN Kunstsenter, UTSIKTEN Hotell og UTSIKTEN Golfpark.

Den Kulturelle Skolesekken på Utsikten Kunstsenter

Utsikten Kunstsenter har arrangert skolebesøk i høst i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken i Vest-Agder.
Fra 8. oktober til 13. november 2012 har Kunstsenteret hatt besøk av store og små elever fra hele 12 forskjellige skoler i de nærliggende kommunene.

“Den kulturelle skolesekken er en nasjonal satsing som skal bidra til at alle skoleelever i Norge får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Den kulturelle skolesekken er et samarbeidsprosjekt mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet. Elevene og skolene skal gjennom ordningen få mulighet til å oppleve, gjøre seg kjent med og utvikle forståelse for profesjonell kunst- og kulturuttrykk av alle slag. Kulturtilbudene skal være av høy kvalitet og vise hele bredden av kulturuttrykk: scenekunst, visuell kunst, musikk, film, litteratur og kulturarv.”
– Hentet fra hjemmesiden til Den Kulturelle Skolesekken

Elevene som besøkte Utsikten fikk et variert besøk som startet med en presentasjon av Kunstsenteret fra daglig leder Torill Haugen. Utsikten Kunstsenter er et senter for kunst og teknologi, og elevene fikk et innblikk i visjonen og driften av senteret, tidligere utstillinger, kunstinstallasjoner og arrangementer.

Deretter sto to forskjellige poster på programmet. Elevene skulle oppleve den interaktive lys- og lydinstallasjonen Lights Contacts av den franske kunsterduoen Scenocosme, samt besøke Førlands Museum.


På det interaktive kunstverket Lights Contacts kom elevene i kontakt med en helt spesiell form for kunst.
Berøring som skapte farger, lys, lyd og stemning var hovedtema for installasjonen. Etter elevene hadde fått prøvd seg på lys- og lydinstallasjonen ble det  filosofert over hva  kunstnerne ønsket å formidle til publikum gjennom kunstverket sitt. Installasjonen skapte mange reaksjoner, tanker og meninger om hva vi definerer som kunst, og hvilke inntrykk kunsten kan gi oss.

Førlands museum ligger ytterst på kanten på Utsikten, og var boligen til Kvinesdalskunstneren Kristian Marcelius Førland (1891 – 1978).
Kunstnerboligen er bevart slik den var da kunstneren levde, og har i mange år fungert som museum med et stort utvalg av Førlands malerier. I anledning skolebesøkene var Kamilla Krug Aase fra kulturenheten guide, og fortalte elevene om Førlands liv og virke. Som en avslutning på museumsbesøket fikk elevene deretter i oppgave å lage sitt eget kunstneriske bidrag til Førlands Museum og Utsikten Kunstsenter.

Elevene fra barneskolene fikk i oppdrag å sette kreative farger til en skisse laget av Marcelius Førland i 1911, mens elevene fra ungdomsskolene og de videregående skolene fikk i oppdrag å lage blyantskisser av Marcelius Førland eller hans kone Helga.

 

En presentasjon av “kunstkyrne” kan du se her.

En presentasjon av blyantskissene kan du se her.

Del denne siden:
Sidene er levert av AESTON® | Logg inn